Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2007-08-03

kertépítés kettő

A földmunkák végeztével az új brigád először a támfalat fejezte be. A lezárás célja, hogy a lépcső (gyalogos feljáró) mellett egy olyan feljáró is legyen a gyümölcsös-szőlős felé, ahol talicskával, robival és remélhetőleg nemsokára fűnyírótraktorral is fel tudok menni.


A támfal után a kocsibeálló készült el. Mint minden más, ez is régi bontott téglából készült. Az esetleges mellékhatások elkerülése végett a tégla 15 centis, 4-es heghálóval erősített betonalapba került, ezen roburral is begurulhatok.


A kocsibeállónak és dinnyének mindenki örül.


Ahogy a témakör első részében írtam, Aranka néni felöli másfél métert érintetlenül hagytam, itt nem vettem le a terepszintet a későbbi termőföld betöltéshez. Ezt a sávot egy szegélysorral választottam le, persze nem egyenesen, hanem szép ívekkel. A szegélysor Aranka néni felöli oldala teljesen fel lesz töltve (a szegély tetejéig) és fákkal, cserjékkel, évelőkkel be lesz ültetve. A szegélysor kocsibeálló felöli oldala az alsó téglasorig lesz földdel feltöltve és ez a rész füvesítésre kerül.


A szegélysor egészén a támfal végéig fut. A diófa szép keretet kapott, már csak egy félköríves pad hiányzik ide.


Végezetül elkészült a támfal feletti részen a kerti út szegélyezése. Az út maga füvesítve lesz (már elfogyott a tégla, de ide nem is illene), míg az utak közötti illetve azon kívüli részek beültetésre kerülnek.


Hogy keretes legyen a történet, jöhet újra a földmunka, saccperkábé 20 m3 termőföldet kell hozatni és tükörsimára hengerezve elteríteni. Éljen.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello, Neat post. There is a problem with your website in internet explorer,
would check this? IE still is the market leader and a huge element of people will omit your wonderful writing due to this
problem.

Review my homepage: blogspot.se