Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2007-07-12

újra a házban

A több évig tartó felújítás után 2006. októberben aludtunk először újra a házban. Ahogy akkor arról írtam is, végre lett világítás, fűtés, melegvíz és fürdőszoba, úgyhogy egy nagytakarítás és ablakpucolás után teljes komfort várt minket.

A ház berendezése persze azóta is zajlik, sokminden meváltozott, de még közelről sincs minden készen. A korábban leírt lakberendezési koncepció nem változott: hálószobába új, kényelmes, "country" stílusú bútor, konyhába méretre készíttetett, régi bútorról mintázott, új tömörfa bútorok, a tiszta szobába (vendég szoba) pedig kizárólag régi bútorok kerülnek. Első lépésként lecseréltük a minden mozdulatra hullámzó, gumimatracos tv-shop ágyat.


A hálószoba és a fürdőszoba közötti hátsó kis előszobába beépített szekrényt csináltattunk. Ebbe került a kazán, a másik része pedig polcos pakoló lett. A mosógép kiállást is jó előre ide terveztük, bár annyira passzentos lett, hogy az már necces kategória. Mindenesetre a melósruhát mostantól nem kell hazahordani és a misére is lesz tiszta ing. Hosszas tanakodás után végre eldöntöttük, hogy szekrényt fehér lazúrral festjük el.


A fenti képeken már látszik, hogy lámpákat is szereztünk. Az előszobába és a tiszta szobába luszter lámpák kerültek, a háló és a konyha még folyamatban van. Ezzel egyidejűleg a kinti világítás is megoldódott, minden második tornácoszlopra visszakerült a foglalat a búra nélküli izzóval.


A ház ruhája a függöny, így ebből is újat kapott.


A fürdőszobába új kisszekrény került, így már csak a konyhabútorra várunk és jöhetnek az apróságok, díszek, képek. A nyár végére remélem már itt tartunk majd.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

szép lett.

Névtelen írta...

miért kellett azt a gyönyörű szekrényt fehérre lekenni?

bs írta...

Koszi.

Mert feheren is gyonyoru lesz. Egy specialis lazurral kenjuk el, ezzel lathato marad a fa erezete, ugyanakkor megis olyan, mint egy fedofestek, igy jol vedi a fat.

Szőlősgazda írta...

szép a házad!

Névtelen írta...

Jó az oldal tetszik. Sok munka volt benne, de szép lett. Gratulálok!

Névtelen írta...

Szia! Tetszik a házad, Gratulálok, szép munka! Meg tudnád adni hol lehet ilyen szép függönyt venni, már másnál is láttam és nagyon tetszik. Keresgéltem a neten, de nem találtam mág hasonlót sem. Előre is köszönöm szépen!

bs írta...

Köszi. A függönyt Budaörsön, az Eleven centerben vettük, a földszinten van (volt) egy kis bolt.