Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2009-07-18

online

Az elmúlt pár havi mobilinternetes (gprs) tötymörgés után végre beindult az internet a házban. Az egy kisebb szolgáltatóval kötött szerződésben 60 napos telepítést vállaltak, aminek persze nem nagyon örültem. Két hét várakozás után felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy nem szeretném kivárni a két hónapot. Némi tanakodás után megkaptam a bekötést végző alvállalkozó telefonszámát, azzal a kiegészítéssel, hogy nem az ügyfélszolgálat adta meg.


Az alvállalkozónak nem részleteztem az előzményeket, egyből a lényegre tértem, szeretném soron kívül beköttetni a netet. Némi hümmögés után elindult a háttérben a beszélgetés a szerelővel: bekötés, cím, szerinted?, mennyi kábeled van?, router elfogyott?, mit mondjak? "Ha az oszlop nincs messze, akkor lesz elég kábel és holnap bekötjük" - zárta váratlanul és másnap a szerelő fél órával előbb már ott is volt.


A speedtest.net szerinti 5,4 Mbps sebességre és a nyárra való tekintettel ma 4 hétre le is költöztünk, ami két hét szabadságból és két hét távmunkából áll majd össze.


Szóval a net hibátlan, így a blog sem áll meg, íme az első helyszíni bejegyzés. Éljen a szabadság.

4 megjegyzés:

AzHofi írta...

Jól látom, hogy a villanyos tetőtartóra van érkeztetve a net is, és csak úgy oda van kötözve bogozva ahogy esik úgy puffan módon?

Névtelen írta...

örület....
végre lesz mit olvasni.
"L"

bs írta...

Hát igen, odadrótozták...

AzHofi írta...

"Hát igen, odadrótozták..."

Orvosolható az még utólag, nem muszáj évekig bámulni. Vitorlásboltban is lehet venni olyan kis seklit vagy mit amivel korrektül meg lehet csinálni a rögzítést.