Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2009-10-30

présház berendezése egy

Folytatódik a nyári visszatekintés, ezúttal a présház történetével. Mint szép lassan minden a házban és a ház körül, egyszer csak a présház is elkészül, a 3-4 évnyi, sok kis lépésből álló munka végül csak összeáll.


Egy kis tetőcsere, bádogozás, födémcsere, ajtócsere, tereprendezés, támfalépítés, villanyszerelés, vakolás után már csak a festés és a meszelés maradt hátra. A mész még meg sem száradt, már hoztuk is a garázsban pihenő régi konyhabútort. Mit konyhabútort? "150 cm-es konyhagarnitúra üveggel, gomb (?), cimke (?), fűszerfiókkal", a Bútorértékesítő Vállalat megrendelésére készítve. Fogy. ár 2366.- Ft.


A vállalat megrendelése hibátlanul sikerült: ha a konyhaszekrény két centivel nagyobb lenne, már nem férne el. Nem hiába, értették a dolgukat.


A berendezés innentől már gyorsabban ment: beköltözött a régi konyhaasztal és a sarokba visszakerült a teljes borászati géppark.


Ha már garnitúra, akkor a ládának is hely kell.


A deszkából készült födém mellett a bejárati ajtó, az ablak és a pinceajtó is barna lett.


A berendezkedés ezzel kész, már csak az oklevél kell a falra és koccinthatunk.

1 megjegyzés:

AzHofi írta...

Elég autentikus lett ezzel a bútorral, és a stokikkal. Ne fesd őket újra, így jók ütötten, kopottan. Törkölypálinkát szoktál csinálni, vagy ez titok? :-)