Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2010-01-17

Annak ellenére, hogy az elmúlt években azért volt kemény tél, igazi havat most láttunk először a telken. Néhány nappal karácsony előtt mentünk le, akkor is csak egy fél napra, hogy körülnézzünk és feltöltsük a madáretetőt. Most először igazi téli táj fogadott minket.


A hó gyönyörű, még érintetlen volt.


A kert az igazak álmát aludta.


A madarak és a cicák megetetése után azért egy kis hólapátolásra is sor került. Ahogy már számtalan korábbi témakör kapcsán szóba került, a vályogfalak állapota szempontjából a felszíni vízek távoltartása mindenképpen fontos és így van ez a hóval is. Mivel az előrejelzés a következő napokra melegedést jelzett, pont jókor voltunk a jó helyen, így körbe tudtam ásni a házat.Ugyan a hátsó házfalon túl még kb. 1,5 másfél méter a telekhez tartozik, azért mégis csak a szomszédba megy át az ember lapátolni. Jó szomszédok között persze ez egyáltalán nem probléma, így aztán a beszélgetés és lapátolás után egy üveg borral tértem vissza. Akkor fejtették a bort. Én is pótolom a jövő héten.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez már valami! Csak így tovább!

Eszter írta...

Örülök, hogy beköltöztetek, de írj most már gyakrabban! Várom a folytatást! Nagyon szeretem olvasni a blogot és nézegetni a képeket. :-)

Unknown írta...

Hahóóóóó! Üres a táj!!!

napalm írta...

lassan már metszeni kellene, merre vagy?;)

Névtelen írta...

Miért nem írsz? Beteg vagy ? Kihalt a falu? Összedölt a ház? Nem történik semmi?

bs írta...

Ahogy korábban írtam: "a blog persze nem áll meg, nem kell megijedni, még ha kicsit több idő is telik el két írás között."

Szóval csak kevesebbet ülök a gép előtt és a telek illetve a blog mellett mással (is) foglalkozom. Ennyi az egész, de lám, már itt is az új írás az új szezonból.