Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2008-12-20

lejtő

Az eddigi írásokban itt-ott felbukkant már néhány részlet a környékről, így a horgásztó kapcsán a kőröshegyi völgyhídról is írtam. Aki már látta Magyarország domborzati térképét vagy járt a helyszínen, annak egyértelmű, hogy itt hegyről, völgyről szó sincs. Az M7 építtetői megkeresték a környék legmagasabb pontját, hogy 43 milliárd Ft közpénzből 10 milliárdot zsebre tegyenek és mellesleg betonozzanak egyet.

Öt évvel ezelőtt, amikor a telket vettem, még híre sem volt a sódertornyoknak. Később megörültem az építkezésnek, de persze nem a híd, hanem az autópálya lehajtó hallatán. A környék is örült az építkezésnek: akinek bármilyen betonozni valója akadt az elmúlt években, annak eljött a Kánaán. A mutyibeton bejárta a környéket, a kocsmák előtti füves területek egyik napról a másikra alakultak át, a hirtelen lebetonozott kocsibeállók száma pedig Guiness-rekordot döntött.

De ebben persze nem sok újdonságot találunk. Az már inkább érdekes, hogy miként fejlesztik tovább a nyilvános lopás folyamatát. Megkérdőjelezhető az építkezés? Nem volt indokolt? A völgyhíd megépült, a zseton megérkezett, úgyhogy felejtsük is el gyorsan az egészet. Minek fárasztanánk magunkat olyan részletekkel, hogy ki döntött a projektről?! Nem tudjuk, mi nem, mi sem. Itt se indíték, se aláíró, se felelős, se jegyzőkönyv, se diktafon, se völgy nincs. Biztos az öt kőröshegyi képviselő volt.


Az igazság odaát van.

Nincsenek megjegyzések: