Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2009-05-31

présház vakolása egy

Vajon mi lehet az oka annak, hogy egy felújításról (is) szóló blog 5 hétre szünetet tart?! Hát persze, hogy egy (másik) felújítás. Ezúttal új budapesti lakásunkat újítjuk fel, de ez sokkal nehezebben megy, mint a telken, pedig itt nincs vályog... Ennek ellenére jelentem, hogy visszatértem, folytatódik a történet.

A présházról utoljára tavaly írtam, amikor visszakerült a 220V az épületbe. A Somogyi Corporation megbízhatatlansága miatt végül ősszel már nem folytatódott a felújítás, így idén tavasszal ezzel kezdtünk. A brigád a korábban már bemutatott traktorral érkezett, ezúttal pecabotok helyett homokkal és cementtel megpakolva.


A présházból a borászati és egyéb cuccok a teraszra, majd onnan átmenetileg a garázsba kerültek.


A projekt keretében az alábbi feladatok körvonalazódtak: ragaljazás (az új tető és a falak közötti hézag falazása), vakolás (a korábbi, leverhetetlen vakolat pótlása) és meszelés majd a deszkafödém és az ajtók, ablakok festése.


Az előkészületek során persze új tétellel is bővült a feladatlista: az ablak felett hiányzik az áthidaló, ami jól láthatóan érezteti hatását a falon, ezzel valamit kezdeni kellene.


Némi tanakodás után elsétáltunk az állványért, így a tető alá lett támasztva, a falat kibontottuk és akácból fűrészeltünk áthidalót az ablak fölé.
A műtét láthatóan jól sikerült, most már tényleg jöhet a vakolás.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

De jó,1 hónap után újra olvasható a blog.
"L"

Névtelen írta...

Az idén nem volt borverseny?

AzHofi írta...

Hejj, az a purhab nagyon tájidegen ottan. Ráadásul nagyon funkciója sincsen, ha nincs az egész ház körbeszigetelve. Én sárral tapasztottam volna be a lukat, hogy ne fújjon be a szél. (ugye remélem nincs semmi mechanikai, tartó szerep adva a purhabnak ugye? ugye?)

bs írta...

A kérdés pontot ér, volt borverseny, nemsokára érkezik a beszámoló.

A purhab nem tölt be teherhordó szerepet). Nekem se tetszene, ha nem kerülne faragott díszléc a tokra, ami majd eltakarja, de szerencsére nem így lesz. Részletek nemsokára a présház vakolása kettő című írásban.