Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2007-11-06

átrendezés

Ugyan alig egy éve lehet újra a házban aludni és csak pár hónapja kezdtük el a ház berendezését és belakását, máris felmerült az átrendezés gondolata. A jelenlegi felállás a következő:
- tornácról bejárat a konyhába
- jobbra az utca felé a tiszta szoba
- balra a hálószoba
- mögötte tovább az előszoba (gardrób) külön bejárattal a tornácról
- és innen nyílik a fürdőszoba.

Eredeti elképzelésünk szerint tehát a lakószobák közül mi csak a hálószobát használnánk és a tiszta szoba vendégszobaként működne. A mostani átrendezési ötlettel ezt írnánk felül és a tiszta szobát is einstandolnánk a vendégek elől. Ennek keretében a tiszta szobába kerülne a hálószoba és a jelenlegi hálószoba amolyan nappali funkciót kapna. Kicsit ugyan hülyén hangzik a nappali egy parasztház esetében, de nekünk nagyon tetszik az ötlet. A szobát kényelmes fotelekkel, könyvszekrényekkel rendeznénk be, lehetne olvasgatni a cserépkályha mellett és a vendégeket is itt lehetne leültetni és kuglóffal kínálni. Az ötleten fellelkesülve rendbe is tettük a tiszta szobát és felkerültek a már csak itt hiányzó függönyök.


Külön szoba hiányában így a vendégek a nappali kanapéján aludnának vagy a múltkorihoz hasonlóan a konyhában a kempingágyon. Persze csak átmenetileg, mert az átrendezési ötlet szerves részeként a jelenleg még eredeti, lepukkant állapotában álló és szerszámtárolóként funkciónáló istálló külön fürdőszobás vendégszobává alakulna. Íme egy új projekt a következő évre.

A konyha és a fürdő persze marad, ezek jó helyen vannak, utóbbiban a gyertyafényes kádban fürdés mindent megér.


Tesztelés, az ágy átcibálása hétvégén, részletek nemsokára.

Nincsenek megjegyzések: