Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2008-02-25

perzselés

A hosszas előkészületek után múlt hétvégén megrendeztük az első családi-zsellér disznóvágást a telken. A faluban persze már jó előre híre ment, hogy a pestiek disznót vágnak...

A 150 kilós malacot egy háztól hozattuk, úgy állapodtunk meg, hogy fél 7-re hozzák, közvetlenül a szúrás után. Megbeszéltük, hogy a vért edényben összegyűjtve kapjuk meg. Tudjuk, hogy nem ugrik magától tepsibe a malac, de nem akartuk látni és hallani azt.

A brigád 6 óra előtt érkezett meg egy méretes kenyérrel felszerelkezve, mondván legyen szendvics, ha a disznótoros nem sikerül.



A malac traktoron érkezett a megbeszélt időben. A szúrás sikerült - jelenti büszkén Dr. Petnár.


A pár perces mélázás után a malac a fűre került és Gabi bá' - a társaság által kinevezett böllér - beindítja a perzselőt. Közben a nap is felkel, hogy megnézze, mihez kezdünk a helyzettel.



A perzselésről Dr. Petnár segítségével megtudjuk, hogy egyszerre egy helyen kell égetni a vízes szőrt és egyből ott kaparni is kell (nem össze-vissza lángolunk és később kaparunk). A pedikűr keretében a talpakat alulról forrósítjuk, majd mikor szinte már izzik, akkor a parazsat lecsapva hirtelen letekerjük a körmöket.


A bűntett helyszínét pontosan megjelöltük Derrick felügyelő számára.


A teljes testre kiterjedő epilálás után még egyszer lángba mártjuk a malacot, ekkor a bőr megsötétedik, amit forró vízzel öntünk le. A mosáshoz már asztalra (böllérszékre) kerül a malac.


A befejező lépésben késsel, súrolókefével és vizes ronggyal frissen borotvált állapotúra hozzuk a malacot. Ellentétben a most hétvégi meleggel mínusz 8 fokban mosdatunk, így a pálinka kivételével minden azonnal megfagy.



A mézes pálinkától Z-zsellér a háttérben aerobikozik, közben a wellness tovább folyatódik.


A perzselés és a tisztítás kész, már csak az EU-konform kábítólövés helye ereszt.


A záróképen a három főszereplő: bal oldalon az ötletgazda (a gonosz császár a Star Wars-ból), középen a bontásra jelentkező malac és jobb oldalon az önkéntes böllér (dr Hannibal Lecter).


Durva és véres bontási részletek nemsokára, folytatás csak vega-jelölteknek.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

a pálinkát a disznóvágáskor a disznó körméből szokták inni falu helyen.
kérem a következő alkalommal ezt figyelmebe venni és fotot mellékelni!!! :-)

bs írta...

Szenes feles? Ertettem.)