Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2008-05-19

lomtalanítás

Falusi lomtalanítás? Azonnal szemeim előtt láttam a fél ecserit, a lócákat, a ládákat és a sparhelteket. Egyszerűen szuper, gondoltam. Szilvásgombóc két szilvával, mag nélkül.

Persze a hétvégi lomtalanítás azért más képet mutat. A kipakolás, így a fémfetisiszták vendégszereplése már pénteken elkeződött: az utánfutós zsigák egész nap járták a falut, így pár napra fel is erősödött a cgnyzs. Meg kell állapítanom, erősen kisebbségben vagyok a diszkriminációs-ellenes nézeteimmel.


A kihajígálásra kerülő cuccok toplistája a következőképpen fest: első helyezett a sezlon, mindenféle színben, méretben, kárpittal, vagy anélkül, mert a kutya már megette. Tuti második a gumikerék (autóra, bringára, motorra, traktorra, rollerre), míg a dobogó harmadik fokán a korábban mindenféle ismeretlen vegyi anyagokkal töltött műanyag hordó és demizson. A képen a fakád csak a díszítés, sajna hiányos az alja.


A nagy számok törvénye alapján azonban a lomok végigpásztázása sosem lehet sikertelen. A szemétáradat mindig partra vet néhány fontos és nélkülözhetetlen dolgot. A fonott kosár hibátlan, a madártollak alapján a padlásról került az utcára.


Jó kapás, berántás, szép fogás.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

"fémfetisiszták" - hát ez király, ezt még nem hallottam. :)

(hogy a fene esne beléjük, aztán adóztak-e a jövedelmük után????)

Névtelen írta...

Igen, amennyiben a színesfémgyűjtődében adják le. Az nettó pénz.