Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2008-09-04

kerti úszómedence helyett

A kerti tó után maradunk a megkezdett csapáson, akarom mondani továbbevezünk a kerti vízeken. Az állóvíz után most itt a folyó.

A Balaton ugyan csak 10 perc autóval, de kinek van kedve félbehagyni a ping-pong meccset egy kis fürdésért?! És akkor még nem is beszéltünk a higiéniáról. Az alapfelszereltségű zsellérfürdőszoba egyetlen, de központi eleme a kerti zuhany. Lelke a 80 literes bojlertartály, betonozott vasállványon, szolár hajtással.


A tetszetős szanitert a házfelújítás talált tárgyak osztályáról szedtem össze. A takarékosság jegyében a zuhanyhoz a vezetékes víz is eljutott, így a keverőcsap nem csak dísz és a forró víz 3 fő alapos, a hajlatokat is érintő zuhányzására is elég.


Főleg, ha süt a nap. Mindenesetre a válságstábot összehívhatja a gazprom.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hi bs!
Nem fog ez eltűnni?

bs írta...

Nem hiszem, hogy magatol eltunne. Max ellopjak.)

Névtelen írta...

Kedves bs!

Nagyon tetszik a blogod, amióta rátaláltam, rendszeresen olvasom. Nosztalgiázom, mert én hasonló falusi környezetben nőttem fel, igaz díszkert helyett nálunk almafa, és csirkék voltak. Hiányzik na...egyre jobban.Üdv: K.

leha írta...

hmmm ... ez az első, ami nem tetszik.
A borkészítéseddel, meg gyümölcs, szőlő termesztéssel nem tudtam együtt rezonálni, mert nem érdekel. A házad szép, de magamnak, az én igényeimnek (2 gyerek) nem felelne meg. Malacot ölni, véres húsdarabokban tapicskolni sosem tudnék (enni, az más ;). Ennek ellenére minden tetszett eddig, mert szép, jó és láttam benne összhangot.
Na, ez nem. A mit eddig láttam, az egy igényes (megfelelő anyagi háttérrel megtámogatott) átalakítása egy régi, parasztháznak ... Ez a vonal eddig kimaradt. Volt benne egy kis százéves földpadlós vályogház, egy kis XXI-századi igényes tulaj, de szocreál week-end kendácsolás eddig nem volt. Nekem fáj az a fekete tartály a te kertedben.
Persze ez csak az én véleményem és a praktikumát semmiképpen nem akarnám kétségbe vonni.

ark írta...

szocreal kontra igenyes felujitas mindenkinek maganak kell meghuznia a hatart... mellesleg a hideg viz nem fog elfagyni telen?

Névtelen írta...

szép, mélykádárista sufnituningos "zuhanyzó". ez az ország nem változott semmit lelkületében ... most már nem is csodálom, hogy Rambóval olyan jól együttrezonáltok. :-\ :-(

bs írta...

Most mi van? Nem valtozott az orszag lelkulete? Figyelem, ez csak egy kerti zuhany. Funyiras kozben beugrani ala, labat mosni, gyerekeknek majd jatszani. Ennyi. Se kadar, se tervgazdasag. Miert faj, hogy hazilagos? Ha szamitogep-vezerelt, nemet napkollektoros cucc lenne, akkor meg az lenne a baj, nem?!

Egyutt rezonalok ramboval? Tenyleg. Es uri gellerrel? Valamit felreneztel.

Telre vizteleniteni lehet, a kerti csapokkal egyutt. De ha meg paran lefikazzak, akkor feltoltve hagyom.)

Névtelen írta...

hátezdesz@r

Névtelen írta...

Szerintem ne hagyd magad... :)

kit érdekel, ha lehurrogják, szeresd, ha beugrasz alá nyáron, a többi nem számít :)

Love+peace!!

Névtelen írta...

A Magyar Formatervezési Díj idei terv kategóriájában két pályaművet díjaztak. Lenkei Balázs Napkorong nevű napkollektoros kerti zuhanya „olcsó, környezetbarát és praktikus megoldást nyújt, ugyanakkor a rendszer két elemének formai kontrasztja látványként is izgalmas”.

http://hg.hu/blog/5137-a-magyar-formatervezesi-dij-idei-nyertesei

A mobil szélkerék se rossz...

bs írta...

Ez kulonosen jol mutatna a kertben, gondolom minden kommentelo olvasonak tetszene...

Szőlősgazda írta...

Kedves bs!

Az "Aki korábban írt" nicken ide kommentelt, az egy kretén a Corvinus/BKE egyetemről, aki az én blogomat szokta rendszeresen szétfikázni azzal, hogy én idegen lelkületű, nemzetellenes genyó vagyok. Mivel rendszerint kitörlöm a baromságait, most ide jött fikkantani. Olyan apró dolgok nem szokták zavarni, hogy mi nem ismerjük egymást, csak a hasonszőrű blogok végett kereszthivatkozunk egymásra.

Üdv,

Rambo, a Szőlősgazda