Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2009-06-30

riadóóóóóóó

Múlt hét szerda este váratlanul felhívott Pista a szomszédból, hogy betörtek hozzánk. Éppen a temetőnél járt - kezdte a beszámolót -, amikor látta, hogy egy sötétített ablakú régi BMW öttel gurul a főúton. Mikor hazaért nem látott semmi gyanúsat, így bement. Pár perc múlva megszólalt nálunk a riasztó, mire azonnal kinézett és látta, hogy két férfi futólépésben siet a főúton cammogó autóhoz, ami utána el is húz. Pár perccel később, a terepszemle után vissza is hívott és megnyugtatott, hogy nem tudtak bemenni. Hétvégén mindenesetre elég rossz hangulatban érkeztünk.


A művelet a leggyengébb pont felé irányult: míg a konyhai főbejáratot dupla ajtó védi, addig a hátsó előszobai ajtó önmagához képest is vézna. A betörők nem kombinálták túl a dolgot, a jó öreg pajszert választották.


A szomorkodás után aztán elindult a munka, nekiálltunk megerősíteni a dolgokat. A riasztó már ezzel behozta az árát, így aztán egyértelmű volt, hogy érdemes egy újabb modullal bővíteni (a részleteket most nem írom le, hátha a BMW-ben van mobil internet és blogokat olvasnak várakozás közben). A biztonság kedvéért persze a mechanikai védelmi szintet is megemeltük: a feltört ajtót fixen lezártuk, de már folyamatban van a teljes cseréje tokostul. A ház régi ablakaiban rács van, így egyedül a konyha ablakát kellett megerősíteni. A Somogyi Corporation délután már a méretre készített ráccsal jelent meg.



A gyenge pontokat kutató robot még az istálló ajtaját jelölte meg a térképen, ahová néhány régi ekevasból, pár doboz sör feldolgozásával új lakatpánt készült.


Az ajtó és az ajtótok megerősítése után Somogyi fel is fúrta az új pántot.


A megerősítés ezzel persze nem ért véget, pár napon belül minden ajtóra méretre készített hevederzár is kerül és a jövőben még néhány aprósággal meglepjük majd a hívatlan vendégeket. A rendőrségen egyébként feljelentést tettünk, remélem nincs annyi eszük, hogy autót cserélnek...

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

huh, nem lehet kellemes egy felig feltort hazra erkezni...a hetvegen mi is epp 5-tel mentunk el a portatok elott egy, ugyan nem lesotetitett, bmw-vel. meg szerencse hogy nem lott senki fenekbe minket :)

Névtelen írta...

a mi 7végi házunkba is betörtek vagy 4szer, szemetek!

Névtelen írta...

Ez szomorú! Sajnálom!

Én az ajtón lévő patkóra szeretnék reagálni. SZóval...a népi hiedelem szerint a patkót fordítva kell feltenni, száraival felfelé, hogy megtartsa a házba érkező szerencsét. A tiétekből minden kiesik.......

bs írta...

Nem tudtam, hogy csak fejjel lefelé kapcsol be a patkó...) Egyébként át kell majd raknom, mert a hevederzár pont ide kerül.