Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2009-10-23

terasz

A korábban már jelzett pesti lakásfelújítás sajnos továbbra is döcögős, minden szabadidő erre megy el, így a blogra az elmúlt 2-3 hónapban is kevesebb idő maradt. A témák persze így kicsit várakoznak a megjelenésre, de előbb-utóbb minden felkerül. Ezúttal is pótlásra kerül sor, ősz ide-oda, visszakanyarodunk a nyárba.

A ház körüli kert beültetéséről szóló képeken látszik, hogy a kút melletti területre nem kerültek növények, ez a rész parlagon maradt. Nem véletlenül hiányzik ez a részlet a tavaly nyáron készül fotókról. Az ok persze igen egyszerű: az öntözőrendszer föld alatti víztározóját csak 5-10 cm föld fedi, ami olyan kevés, hogy ide nem tudtunk növényeket ültetni. Az ágyás közepén lévő gazos terület persze végig zavart, nem igazán tudtam mit kezdeni vele. A másfél éves tanakodás után végül azért döntöttünk egy terasz kialakítása mellett, mert az öntözés miatt a füvön nem tudtunk kerti bútorokat letenni, itt viszont ez nem jelentett gondot. Terasz persze már van egy a présháznál, de az a ház mögött van és inkább a munkáknál és a nagyobb összejöveteleknél használjuk.

A megvalósításra július végén került sor. A mérés során kijelöltük és kiástuk a megépítésre kerülő betonelemek helyét, majd a rögzítés kedvéért megfúrtuk a födémet is, amibe betonvas került.


A betonozás után itt is helyére került a geotextil és a mulcs, majd a betontuskókra rögzítettük a lekezelt párnafákat.


Baumann Laci javaslatára bükkből készült a terasz, a deszkákat előzőleg a kerítés színére festettük.



Az akna- és a gépházfedélre külön kivehető elemek kerültek.


Az új teraszra eredetileg hintaágyat terveztünk, de váratlanul rátaláltam egy leselejtezésre ítélt retro kerti bútorra, amit 5 ezer Ft-ért sikerült megszerezni. A '80-as években készült keményfa flair bútor pont elfér az új teraszon.


Mivel az új terasz csak pár lépésre van a konyhától, innentől szinte mindig itt terítettünk és az esti ücsörgések is áthelyeződtek ide.


A bútorokat persze azóta már elraktam télre, de tavasszal már biztos helye lesz.

1 megjegyzés:

acacioabascal írta...

Slot Machines at Mohegan Sun Arena, Wilkes-Barre
Buy tickets for 원주 출장마사지 concerts and concerts from our top performing Mohegan Sun Arena at Wilkes-Barre Concerts and Concerts 안성 출장샵 in 통영 출장마사지 Uncasville, PA. Find details Jan 경상남도 출장안마 14, 2022John 삼척 출장샵 FogertyJan 15, 2022JACK MADDYJan 16, 2022JACK MADDY