Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2006-10-28

skanzen

Nem Szentendre, hanem Zalaegerszeg. Múlt hétvégén voltunk, 56-ozás helyett. Elég későn értünk oda, így sajna nem mindenre jutott idő.

Kb. 30 épületet lehet megnézni, a göcseji vidékről gyűjtött emlékek, elbontották, átszállították, majd ugyanúgy felépítették őket. Vannak különböző típusú lakóépületek, kovácsműhely, pálinkafőző kunyhó, ólak, kamrák, pajták. A múzeumban egy hajdani falu eredeti szerkezete szerint találhatóak meg a dolgok. Különlegesség a vízimalom és a kétszintes, emeletes kamra - ebből egyetlen darab található már csak az országban.


A skanzenben nincs nyüzsgés, kaja, korongozás, stb., mint Szentendrén, ellenben 2003-ban az év múzeuma lett. További info a
http://www.dfmk.hu/skanzen/public_html/ oldalon. Idén október 31-ig van nyitva, azt elfelejtettem megnézni, mikor nyit tavasszal.

Útközben mindenképpen meg kell állni a zalacsányi horgásztónál, nagyon szép hely és a büfében igazi moszkvateres sajtburgert adnak buciban, paradicsommal és koviubival.


2 megjegyzés:

superstar írta...

welcome

Névtelen írta...

Kezdeményezni szeretnék egy link cserét. Nekem ugyan nem blogom van, de Birtoképítéssel - Kertépítéssel foglalkozik fokozatos bővüléssel. Ez a cím: http:/lbn.fw.hu Én beraktam már linknek a blogod, mert nagyon tetszik, csakúgy, mint a Kezdőszőlész, vagy a Szőlősgazda is. Ezért ezt nekik is elkükldöm. Ez persze csak egy javaslat, ha úgy gondolod tedd be linknek.