Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2007-08-21

kertépítés három

Ahogy korábban írtam, elkészült az összes kőműves munka (támfal, szegélyek, kocsibeálló). A kertépítés következő lépéseként újra földmunka következett: a szegélyekkel kialakított új terepszintig termőföld került elterítésre. A kertépítés első fázisában annyival csökkentettük a terepszintet, hogy hozzávetőlegesen 3-5 cm új föld kerülhessen vissza. Ez a fűnek bőven elég, a beültetésre kerülő növényszigeteknél viszont kb. 10-15 cm vastagon került a humuszos fekete föld.


A gép- illetve zsellérfeljáró igen jól sikerült, a diófa körüli félköríves szegély szinte bonsai-t csinált az öreg diófából.


A pajta előtti részre, a kocsibeállóhoz gyeprács került, mivel a derékszögű kanyart nehéz lenne bevenni. A beton gyeprács 240 Ft körül van, viszont otromba állat, szóval erősített műanyagot választottam. A 60x40 cm-es zöld verzió darabja 800 Ft, szívtam is a fogam. A gyeprács alá 15 cm sóder került, rá 2 cm kőpor és murva keverék, majd arra az 5 cm magas gyeprács, végül az egész fel lett töltve termőfölddel.


Ezzel tényleg kész a terep, jöhet a pázsit.

Nincsenek megjegyzések: