perzselés
A hosszas előkészületek után múlt hétvégén megrendeztük az első családi-zsellér disznóvágást a telken. A faluban persze már jó előre híre ment, hogy a pestiek disznót vágnak...
A 150 kilós malacot egy háztól hozattuk, úgy állapodtunk meg, hogy fél 7-re hozzák, közvetlenül a szúrás után. Megbeszéltük, hogy a vért edényben összegyűjtve kapjuk meg. Tudjuk, hogy nem ugrik magától tepsibe a malac, de nem akartuk látni és hallani azt.
A brigád 6 óra előtt érkezett meg egy méretes kenyérrel felszerelkezve, mondván legyen szendvics, ha a disznótoros nem sikerül.
A malac traktoron érkezett a megbeszélt időben. A szúrás sikerült - jelenti büszkén Dr. Petnár.
A pár perces mélázás után a malac a fűre került és Gabi bá' - a társaság által kinevezett böllér - beindítja a perzselőt. Közben a nap is felkel, hogy megnézze, mihez kezdünk a helyzettel.
A perzselésről Dr. Petnár segítségével megtudjuk, hogy egyszerre egy helyen kell égetni a vízes szőrt és egyből ott kaparni is kell (nem össze-vissza lángolunk és később kaparunk). A pedikűr keretében a talpakat alulról forrósítjuk, majd mikor szinte már izzik, akkor a parazsat lecsapva hirtelen letekerjük a körmöket.
A bűntett helyszínét pontosan megjelöltük Derrick felügyelő számára.
A teljes testre kiterjedő epilálás után még egyszer lángba mártjuk a malacot, ekkor a bőr megsötétedik, amit forró vízzel öntünk le. A mosáshoz már asztalra (böllérszékre) kerül a malac.
A befejező lépésben késsel, súrolókefével és vizes ronggyal frissen borotvált állapotúra hozzuk a malacot. Ellentétben a most hétvégi meleggel mínusz 8 fokban mosdatunk, így a pálinka kivételével minden azonnal megfagy.
A mézes pálinkától Z-zsellér a háttérben aerobikozik, közben a wellness tovább folyatódik.
A perzselés és a tisztítás kész, már csak az EU-konform kábítólövés helye ereszt.
A záróképen a három főszereplő: bal oldalon az ötletgazda (a gonosz császár a Star Wars-ból), középen a bontásra jelentkező malac és jobb oldalon az önkéntes böllér (dr Hannibal Lecter).
Durva és véres bontási részletek nemsokára, folytatás csak vega-jelölteknek.
2 megjegyzés:
a pálinkát a disznóvágáskor a disznó körméből szokták inni falu helyen.
kérem a következő alkalommal ezt figyelmebe venni és fotot mellékelni!!! :-)
Szenes feles? Ertettem.)
Megjegyzés küldése