Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2009-08-07

felhőszakadás

Tegnap délután negyed óra alatt váratlanul beborult. A vihar hatalmas széllel érkezett, majd igazi felhőszakadás kezdődött. 15-20 perc alatt kb. 40 mm csapadék esett.


Csatorna hiányában az esővíz rendszerint az út menti árokba kerül, bár nálunk az öntözőrendszer víztározójába is folyik. Ahogy arról korábban írtam, tavaly az egész faluban rendberakták az árkot, ami így most igazán kiválóan szuperált.


A korábbi évekkel ellentétben az árok most tényleg elvezeti a vizet, kisebb folyóként halad benne a víz.


A múlt heti kánikula után az eső jól jött a fűnek is, szerencsére pont a vihar előtt végeztem a fűnyírással. A présház eresze a virágláda vizét cserélte le.


A korábbi évekhez hasonlóan múlt héten már elkezdtem öntözni a gyümölcsöst, ami most kiadós zuhanyt vett a szőlővel együtt.



Az öntözést ezzel fel lehet függeszteni, viszont jöhet a szüret előtti utolsó permetezés.

3 megjegyzés:

Vállalkozásom megszűnt írta...

Igazán nagyon szépen alakultok és a kert az tényleg igen jól sikerült! Van hozzá szakmai érzéketek.

Névtelen írta...

Szia!
Éredklődöm, hogy voltál-e a falunapon, illetve mi a véleményed róla.
Nekem a szomszédos faluban van hétvégi házam, így a családdal eldöntöttük, hogy az idei évben a kistérség összes falunapjára elmegyünk. voltunk már Kerekiben, Bálványoson, Kötcsén, Telekiben, Nagycsepelyen és Balatonőszödön.
Én és a családom csk gratulálni tudunk a faludnak, hogy ilyen színvonalas rendezvényt hoztak össze szemünk szánk tátva maradt, hogy ilyen kis község mire képes az összetartással. Minden korosztálynak megfelelő szórakozás beleszőve igazi különlegességeket mint pl. a motoros kaszkadőr.
A polgármesteretekről nem is beszélve, beválalni egy ilyen gömbben azt, hogy körülmotorozzák nem semmi. Klasz csaj. Igy tovább. Kívánok neked sok kitartást a gyönyörő házad és kerdet rendezéséhez és a faludnak a további színvonalas rendezvényeihez.

bs írta...

Az idei falunapot kihagytuk, eskuvon voltunk Kecskeden, csak utolag hallottam a beszamolokat. Este allitolag a kes is elokerult, mento es rendorseg is volt.(